Recept

Oeufs en cocotte met garnalen

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Met garnaaltjes en room uit de oven

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 180° C. Snij de lente-ui in fijne ringetjes.

  2. 2

    Wrijf 4 ovenschaaltjes in met het teentje knoflook en kwast ze in met olijfolie. Lepel de lente-ui en de garnalen in de schaaltjes. Hou 2 eetlepels apart om de eieren te garneren.

  3. 3

    Lepel in elk schaaltje een eetlepel room en kruid met peper en zout. Breek in elk schaaltje voorzichtig een ei, zonder de dooier stuk te maken. Strooi de gruyèrekaas erover.

  4. 4

    Zet de schaaltjes in een warmwaterbad 15 minuten in de oven; het eitje moet gaar maar nog zacht zijn. Garneer met een handje grijze garnalen en uiringetjes, en serveer met broodjes of toast.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Oeufs en cocotte met garnalen

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!