Biefstuk met pikante noedels
bereiding
-
1
Kook de peultjes beetgaar in gezouten water. Laat schrikken in koud water, en uitlekken.
-
2
Spoel het citroengras, verwijder boven- en onderkant en hak de stengels fijn. Schil en rasp de gemberwortel. Stamp citroengras, gember, sjalot, knoflook en pepertje samen fijn in de vijzel (of hak ze met de keukenrobot).
-
3
Snij de biefstuk in dunne plakjes. Vermeng met de sojasaus.
-
4
Kook de noedels gaar in ruim water. Giet af, laat schrikken onder koud water, en uitlekken.
-
5
Verhit 2 el olie in een wok of koekenpan. Roerbak de noedels 1 minuut. Schep uit de wokj. Roerbak de biefstuk 1 minuut. Doe er de kruidenmix bij. Roerbak weer 1 minuut.
-
6
Doe er de peultjes bij. Schep goed om en laat 1 minuut doorwarmen. Vermeng met de gebakken noedels en kruid naar smaak met peper.
-
7
Schep weer goed om. Laat even doorwarmen en dien op.