Noedels met chorizo
bereiding
-
1
Snij de chorizo in plakjes. Blancheer de doperwtjes 2 minuten in gezouten water, laat ze schrikken in koud water en goed uitlekken in een vergiet. Pel en snij de uien in fijne partjes. Spoel de paprika’s, verwijder zorgvuldig de zaadjes en snij ze in fijne ringen.
-
2
Kook de noedels gaar in ruim water. Giet ze af, laat ze schrikken met koud water en goed uitlekken.
-
3
Verhit 2 eetlepels olie in een wok of koekenpan. Bak de plakjes chorizo 1 minuut aan elke kant. Haal ze uit de pan.
-
4
Roerbak in dezelfde pan de uien en de paprika’s 3 minuten. Kruid met peper en zout. Giet er de groentebouillon bij. Laat 5 minuten sudderen.
-
5
Doe er de doperwtjes en de noedels bij. Schep goed om. Laat 1 minuut doorwarmen.
-
6
Werk af met de gebakken chorizo. Serveer meteen.