Recept

Gegratineerde knolselder

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Heerlijke groentjes in de oven

bereiding

    Voorbereiding

  1. 1

    Snij de knolselder in vingerdikke plakken. 

    Schil ze en leg ze meteen in een schaal met koud water en een flinke geut citroensap.

  2. 2

    Breng de melk aan de kook met evenveel water. Laat de plakken knolselder in 4 à 5 minuten zacht koken, of tot ze beetgaar zijn.

  3. 3

    Laat ze uitlekken (bewaar het kookvocht) en leg ze dakpansgewijs in een ondiepe ovenschaal.

  4. 4

    Smelt de boter in een steelpannetje.  Strooi er de bloem bij en roer goed glad. Leng aan met 3 dl kookvocht en roer voortdurend, tot de saus indikt. Laat nog 2 minuten zacht doorkoken, blijf intussen goed omroeren.

  5. 5

    Doe er, van het vuur, de kaas bij en roer tot die gesmolten is. Breng op smaak met peper en zout. Lepel de saus over de knolselder. Zet 10 à 15 minuten in de oven op 175° C.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Gegratineerde knolselder

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!