Gegratineerde knolselder
bereiding
-
1
Snij de knolselder in vingerdikke plakken.
Schil ze en leg ze meteen in een schaal met koud water en een flinke geut citroensap.
-
2
Breng de melk aan de kook met evenveel water. Laat de plakken knolselder in 4 à 5 minuten zacht koken, of tot ze beetgaar zijn.
-
3
Laat ze uitlekken (bewaar het kookvocht) en leg ze dakpansgewijs in een ondiepe ovenschaal.
-
4
Smelt de boter in een steelpannetje. Strooi er de bloem bij en roer goed glad. Leng aan met 3 dl kookvocht en roer voortdurend, tot de saus indikt. Laat nog 2 minuten zacht doorkoken, blijf intussen goed omroeren.
-
5
Doe er, van het vuur, de kaas bij en roer tot die gesmolten is. Breng op smaak met peper en zout. Lepel de saus over de knolselder. Zet 10 à 15 minuten in de oven op 175° C.
Voorbereiding