Recept

Kreeft met kruidenboter

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Een luxueus voor- of hoofdgerecht

bereiding

    Voorbereiding

  1. 1

    Snipper de sjalot fijn.

    Pers een halve limoen.

    Hak de dragonblaadjes fijn.

    Hak de blaadjes van de peterselie fijn.

  2. 2

    Laat de wijn met de sjalotsnippers in een pannetje zachtjes inkoken tot praktisch alle vloeistof verdampt is. Laat afkoelen.

  3. 3

    Vermeng de zachte boter met de gebakken sjalotsnippers en de gemalen kaas. Doe er de mosterd, de gehakte tuinkruiden en een mespunt paprikapoeder bij. Breng op smaak met limoensap en een paar druppels tabasco.

  4. 4

    Rol de kruidenboter in aluminiumfolie. Laat opstijven in de koelkast.

  5. 5

    Halveer de kreeften in de lengte. Haal er de kop en de scharen af. Maak het vlees van de kreeftenstaart los van het pantser en snij het in plakjes. Schik de plakjes kreeftenvlees weer mooi in het pantser.

  6. 6

    Leg de halve kreeften op een grote bakplaat. Dek het kreeftenvlees volledig af met plakjes ijskoude kruidenboter. Zet 5 tot 8 minuten onder de hete grill, tot de kruidenboter mooi goudbruin gekleurd is. Serveer meteen.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!