Zabaione met aardbeien
bereiding
-
1
Spoel de aardbeien pas een halfuur voor het opdienen. Leg 4 mooie exemplaren opzij, verwijder van de rest de kroontjes en snij ze in kwartjes. Besprenkel ze met 1 kl citroensap en bestrooi ze met 2 kl suiker. Schep voorzichtig om.
-
2
Klop de eidooiers, de porto, de sherry en de suiker dik en schuimig boven een warmwaterbad tot het mengsel verdrievoudigd is in volume. Neem van het vuur. Klop de room stijf met de poedersuiker. Spatel hem erdoor.
-
3
Serveer de zabaione lauwwarm of koud. Zet voor de koude versie de kom in ijswater met zout tot ze afgekoeld is. Zet ze dan nog 1 uur in de koelkast.
-
4
Verdeel de aardbeien over 4 glazen. Giet de warme of koude zabaglione voorzichtig over de aardbeien tot het glas goed vol is. Garneer met een hele aardbei en serveer met een lange vinger.
Voorbereiding