Recept

Minestrone met balletjes

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Heerlijk soepje om mee te starten

bereiding

    Voorbereiding

  1. 1

    Snipper de kool.

    Verdeel de romanesco in roosjes.

    Snij de ui, wortel en tomaat in stukjes.

    Snij de selder in ringen.

  2. 2

    Rol balletjes van het gehakt en leg ze 4 minuten in kokend water. Hou apart.

  3. 3

    Blancheer de kool 30 seconden in kokend water, laat uitlekken. 

  4. 4

    Kook de pasta beetgaar. Bak het spek kort aan.

  5. 5

    Stoof de selder even in de olijfolie. Doe er de ui, wortel, tomaten, het kruidentuiltje en de bouillon bij. Laat 10 minuten koken.

  6. 6

    Doe er de balletjes, bonen, romanesco, pasta en het spek bij. Laat goed doorwarmen.

  7. 7

    Schep de soep in kommetjes. Garneer met kool en courgette. Werk af met peterselie en druppeltjes olijfolie.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Minestrone met balletjes

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!