Italiaanse verfijning: cupcakes met amaretto en mascarpone
bereiding
-
1
Verwarm de oven voor op 180°C.
-
2
Roer de suiker met de boter tot een glad mengsel. Roer er de eieren door, dan de bloem, het bakpoeder en de amaretto. Roer tot een glad deeg.
-
3
Zet 12 papieren cupcakevormpjes in een muffinblik. Verdeel het deeg over de vormpjes.
-
4
Bak de taartjes 12 à 15 minuten in de voorverwarmde oven. Test met een prikker of ze gaar zijn. Laat afkoelen op een rooster.
-
5
Maak de vulling. Splits de eieren. Klop de mascarpone op met de eidooiers, de suiker en amandelessence. Klop de eiwitten tot sneeuw en spatel ze door de mascarponecrème.
-
6
Snij de bovenkant van de taartjes en hou apart. Vul elk taartje met een eetlepel van de mascarponevulling en zet het kapje er weer op. Bestrooi met poedersuiker en serveer.