Recept

Italiaanse verfijning: cupcakes met amaretto en mascarpone

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Italiaanse cupcakes

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 180°C.

  2. 2

    Roer de suiker met de boter tot een glad mengsel. Roer er de eieren door, dan de bloem, het bakpoeder en de amaretto. Roer tot een glad deeg.

  3. 3

    Zet 12 papieren cupcakevormpjes in een muffinblik. Verdeel het deeg over de vormpjes.

  4. 4

    Bak de taartjes 12 à 15 minuten in de voorverwarmde oven. Test met een prikker of ze gaar zijn. Laat afkoelen op een rooster.

  5. 5

    Maak de vulling. Splits de eieren. Klop de mascarpone op met de eidooiers, de suiker en amandelessence. Klop de eiwitten tot sneeuw en spatel ze door de mascarponecrème.

  6. 6

    Snij de bovenkant van de taartjes en hou apart. Vul elk taartje met een eetlepel van de mascarponevulling en zet het kapje er weer op. Bestrooi met poedersuiker en serveer.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Italiaanse verfijning: cupcakes met amaretto en mascarpone

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!