Varkenshaasje met salie
bereiding
-
1
Verwarm de oven voor op 170°C. Snipper de ui. Spoel de kappertjes en hak ze fijn. Rasp de citroenschil. Snipper de bladpeterselie.
-
2
Fruit de ui in olijfolie. Meng de ui met het broodkruim, de peterselie, de citroenrasp, de kappertjes en het ei. Kruid met peper en zout.
-
3
Snij het varkenshaasje overlangs open tot een rechthoek. Verdeel er de vulling over en sluit.
-
4
Leg de plakjes ham dakpansgewijs naast elkaar, tot je een plak hebt als het varkenshaasje. Leg er het gevulde varkenshaasje op, rol dicht en bind vast met keukentouw.
-
5
Leg het vlees in een ingevette ovenschotel en sprenkel er nog 1 el olijfolie over. Zet 45 tot 55 minuten in de oven. Haal het vlees uit de oven, wikkel het in aluminiumfolie en laat het 10 minuten rusten.
-
6
Schenk de wijn bij de aanbakresten en schraap los. Laat inkoken. Doe er de bloem en de bouillon bij en laat even koken.
-
7
Bak de salieblaadjes in boter. Snij het vlees in plakjes en serveer met de salie en de saus. Lekker met gebakken aardappelen.
Voorbereiding