Roerbakkalkoentje met groenten
bereiding
-
1
Snij de kalkoenlapjes in fijne reepjes.
Bak de cajunnoten goudbruin in een likje maïsolie. Laat opdrogen op keukenpapier.
Snipper de sjalotjes en de knoflook, rasp de gember.
Snij de shiitake in plakjes en de broccoli in roosjes.
-
2
Meng het maïszetmeel met sojaolie, peper en zout. Laat de reepjes daarin 1 kwartier marineren.
-
3
Roerbak de gemarineerde kalkoenreepjes 1 minuut. Doe er de sjalotjes, knoflook en gember bij. Roerbak nog 1 minuut.
-
4
Doe er de shiitake, broccoli en peultjes bij. Roerbak weer 1 minuut.
-
5
Blus met een scheut droge sherry, kippenbouillon en sojasaus. Schep goed om en kruid bij. Laat tegen de kook aan sudderen tot de groenten beetgaar zijn.
-
6
Serveer met geroosterde sesamzaadjes en basmatirijst.
Voorbereiding