Recept

Hutsepot

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Een echte Vlaamse topper

bereiding

    Voorbereiding

  1. 1

    Snij de kool in fijne repen. Schil de wortelen en snij ze in stukken. Schil de rapen en snij ze in kwartjes. Verwijder het harde stukje onderaan de spruitjes, verwijder verwelkte blaadjes. Snij de selder in boogjes en de prei in ringen.

  2. 2

    Doe het vlees in een grote kookpan. Schenk er koud water bij tot alles net onder staat. Breng aan de kook en giet meteen af. 

  3. 3

    Schep het vlees, behalve de worstjes, terug in de pan. Schep er weer water bij. 

  4. 4

    Voeg er de ui met de kruidnagel en de laurier aan toe. Kruid met peper en zout. Breng aan de kook. Dek af en laat 2 uur sudderen tegen de kook aan. 

  5. 5

    Doe de groenten bij de bouillon. Dek weer af en laat nog een uur sudderen tegen de kook aan. 

  6. 6

    Neem het spek uit de pan, snij het in plakjes. 

  7. 7

    Verdeel de braadworsten in duimdikke stukken. Doe spek en worst weer in de pan. 

  8. 8

    Laat nog 10 minuten goed doorwarmen. Serveer zo heet mogelijk, met gekookte aardappelen. 

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Hutsepot

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!