Recept

Fried chicken

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Kip op z'n Amerikaans

bereiding

    Voorbereiding

  1. 1

    Snij twee rode paprika's in reepjes.

  2. 2

    Kook de kippenbouten 25 minuten in de kippenbouillon. Laat ze uitlekken en afkoelen.

  3. 3

    Vermeng de bloem met de dooiers en het water tot een dik vloeibaar papje. Klop de eiwitten stijf en spatel ze door het bloemmengseltje.

  4. 4

    Kruid de kippenbouten met peper en zout. Wentel ze in het beslag.

  5. 5

    Bak de bacon knapperig in een beetje olie. Zet even aan de kant en stoof in dezelfde pan de paprikareepjes aan in de rest van de olie. Giet er de bouillon bij. Laat tot de helft inkoken.

  6. 6

    Voeg er de room aan toe en laat weer tot de helft inkoken. Doe er de bacon weer bij. Kruid naar smaak met peper en zout.

  7. 7

    Bak de kippenbouten goudbruin in warme frituurolie (van 150° C). Laat ze uitlekken op keukenpapier. Serveer goed heet, met de warme paprikasaus. 

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Fried chicken

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!