Appel-kokosconfituur

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Van hele vruchten!

bereiding
  1. 1

    Rooster de geraspte kokos goudbruin in een pan zonder vetstof. Laat afkoelen.

  2. 2

    Schil de appels, snij ze in fijne partjes. Besprenkel ze meteen met het limoensap, om verkleuren te voorkomen.

  3. 3

    Doe 450 g geleisuiker met 4 el water in een pan met dikke bodem. Laat smelten - zonder te roeren! - en lichtjes karameliseren (reken op ongeveer 6 minuten).

  4. 4

    Neem van het vuur af en schep er de appelpartjes door. Voeg er de rest van de suiker aan toe en breng al roerend aan de kook en laat 10 minuten doorkoken.

  5. 5

    Doe er de geroosterde kokosnoot bij en schep voorzichtig om. Verdeel over bokaaltjes en sluit meteen hermetisch af.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Appel-kokosconfituur

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!