Citroensoufflé
bereiding
-
1
Verwarm de oven voor op 200° C.
-
2
Roer 100 g zachte boter met 60 g poedersuiker en 40 g gezeefde bloem tot een homogeen deeg.
-
3
Verwarm in een pannetje 300 ml melk. Roer er beetje bij beetje het deeg door. Laat het nog heel even op het vuur, tot het deeg van de bodem loskomt.
-
4
Meng er, van het vuur af, het sap van 4 citroenen door, en de geraspte schil van 2 citroenen. Klop er dan één na één 5 eidooiers door.
-
5
Klop 6 eiwitten met een mespuntje zout en 40 g poedersuiker tot sneeuw en spatel ze door het deeg.
-
6
Vet individuele vormpjes in met boter. Vul ze voor driekwart met deeg en strooi er kristalsuiker over. Zet 20 à 25 minuten in de op 200° C voorverwarmde oven.
-
7
Bestrooi voor het serveren met poedersuiker.
Voorbereiding