Kamutbrood
bereiding
-
1
Los de avond van tevoren de gist op in 4 el lauw water in een ruime kom. Laat even rusten en meng er dan 200 g wittebroodbloem en 200 ml water door. Dek af en laat een nacht rusten op kamertemperatuur.
-
2
Doe de volgende dag de rest van de bloem, de kamutbloem, het zout en de suiker bij het
gistmengel. Voeg er het citroensap en de olijfolie aan toe en kneed tot een soepel deeg. Maak er een bal van, dek af met een vochtige doek en laat 1 uur rijzen op een warme plek, tot het volume verdubbeld is. -
3
Leg het op een werkvlak met bloem en druk het plat. Vorm er een rond brood van, bestuif het met bloem en leg het op bakpapier op een bakplaat. Dek af en laat 1 uur rijzen.
-
4
Snij het voor het de oven in gaat diep in met een scherp mes, in de vorm van een cirkel.
-
5
Verwarm de oven tot 250° C. Zet op de bodem een schaaltje heet water en wacht 30 seconden tot de oven gevuld is met stoom. Zet er het brood in en verlaag de temperatuur tot 220° C. Bak 20 minuten.
Voorbereiding