Recept

Olijvenbrood

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Brood met een pittige toets

bereiding
  1. 1

    Los de gist op in 4 el lauw water met suiker. Laat 15 minuten rusten. Giet er de rest van het water bij en meng. Doe er de bloem en het zout bij en meng tot het deeg enigszins samenhangend is. Haal het uit de kom en leg het op een werkvlak met bloem. Kneed 10 minuten goed door. Het is klaar als het homogeen en elastisch is.

  2. 2

    Kneed de olijven door het deeg. Maak een bal, bestuif die met bloem en leg in een kom. Dek af met een vochtige doek en zet 3 uur op een warme plek, tot het volume verdubbeld is.

  3. 3

    Leg de bal op een werkvlak met bloem en duw er de lucht uit. Sla de vier hoeken van het deeg
    naar het midden toe. Herhaal dit en vorm er een ovaal brood van. Leg dit met de deegnaad naar onderen op bakpapier op een bakplaat en bestrooi het met bloem. Dek af met een doek en laat 1 uur rijzen op een warme plek.

  4. 4

    Snij het brood met een scherp mes ruitvormig in.

  5. 5

    Zet een schaaltje heet water op de bodem, wacht 30 seconden tot de oven gevuld is met stoom en zet er het brood in. Zet op 240° C en bak het brood een kwartier.

  6. Voorbereiding

  7. 6

    Verwarm de oven tot 250° C.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Olijvenbrood

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!