Pizza met tomatenmix en mozzarella
bereiding
-
1
Los de verse gist op in het lauwe water. Laat 10 minuutjes staan tot het schuimig wordt. Zeef de bloem in een kom en maak een kuiltje in het midden. Schenk het gistmengsel erin en kneed goed. Voeg olie en vervolgens zout toe en kneed tot een elastisch deeg. Dek de kom af met een vochtige doek en laat 1 uur rijzen op een warme plek.
-
2
Verdeel het deeg in porties van ongeveer 125 gram. Maak er bolletjes van en laat ze nog 20 minuten rijzen.
-
3
Rol de bolletjes deeg uit tot dunne pizzabodems. Verwarm de oven voor op 200°C.
-
4
Spoel alle tomaten. Halveer de helft van de kerstomaatjes en snij de pruimtomaten in plakjes. Beleg de pizza dakpansgewijs met de plakjes tomaat, vervolgens de hele en halve kerstomaatjes. Bestrooi met kappers, olijven, mozzarella en oregano. Schuif de pizza 12 tot 15 minuten in de voorverwarmde oven.
-
5
Meng in een kommetje ’n scheutje olijfolie met de gedroogde kruiden en roer goed. Serveer de pizza en werk af met grof zeezout, vers basilicum en een scheutje van de kruidenolie.