Recept

Lamscarré met vijgen

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Met een korstje

bereiding
  1. 1

    Snij het korstje van de peperkoek. Verdeel de koek in blokjes en laat ze drogen in de oven (op 90 °C) tot ze knapperig zijn en kunnen verkruimeld worden.

  2. 2

    Vermeng de peperkoekkruimels met 80 g zachte boter en de honing. Leg de pasta tussen twee vellen plasticfolie en rol hem zo dun mogelijk uit. Laat 1 uur opstijven in de diepvriezer.

  3. 3

    Verwarm de oven voor op 200 °C.

  4. 4

    Leg de lamscarré in een grote braadslee. Bestrijk het vlees rondom met olie. Kruid het met peper en zout. Zet het vlees 10 minuten in de oven.

  5. 5

    Snij de vijgen in kwartjes. Leg op elk kwartje een nootje boter. Leg de vijgen bij het vlees. Zet alles nog 10 minuten in de oven op 180 °C

  6. 6

    Neem de vijgen weg. Leg de peperkoekkorst op het vlees. Zet 3 minuten onder de hete grill.

  7. 7

    Verdeel de carré in koteletjes en schik de koteletjes op voorverwarmde borden. Leg er de vijgen bij en serveer.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Lamscarré met vijgen

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!