Recept

Taartjes van pompoen en aardappel

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Pompoen is niet alleen lekker in soep, je kunt er nog veel meer mee doen. Maak er bijvoorbeeld deze taartjes mee, lekker als hapje of als herfstgarnituur bij een stukje gebraad, bijvoorbeeld.

bereiding
  1. 1

    Schil de pompoen, verwijder de pitten, snij ze in fijne partjes. Schil de aardappelen, snij ze plakjes. Stoom beide groenten goed gaar, in 15 tot 20 minuten. 

  2. 2

    Verwarm de oven voor op 200° C. 

  3. 3

    Pel en snipper de sjalotjes. Fruit ze glazig in wat boter of olijfolie. 

  4. 4

    Klop de eieren los met de melk en de room. Kruid met nootmuskaat, peper en zout. Voeg er de helft van de gestoofde sjalotjes aan toe. 

  5. 5

    Vet vier ovenschaaltjes goed in met boter of olie. Schik de partjes pompoen en de plakjes aardappel in laagjes in de schaaltjes. Strooi op elk groentelaagje wat kaas en kruid met peper uit de molen.

  6. 6

    Giet de eieren bij de groenten. Schep bovenop de rest van de gefruite sjalot en werk af met een laatste laagje kaas. Zet 15 minuten in het midden van de voorverwarmde oven.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Taartjes van pompoen en aardappel

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!