Fougasse met olijven
bereiding
-
1
Hak de olijven grof.
Verwarm de oven voor op 220° C. Schuif een lege bakplaat bovenaan in de oven en giet er kokend water in.
-
2
Meng de bloem met het zout. Meng de gist met enkele eetlepels lauw water en giet dit op de bloem. Voeg er 40 ml olijfolie aan toe en begin te kneden. Voeg er beetje bij beetje de rest van het water aan toe en kneed tot een homogeen deeg dat niet plakt. Kneed dan de olijven door het deeg, maak een bal en laat die, afgedekt met een vochtige doek, 1 uur rijzen op een warme plek.
-
3
Verdeel het deeg in 6 gelijke stukken en vorm ze op een met bloem bestoven werkvlak tot
dikke ovalen. Snij ze bladvormig in en trek het deeg open. Leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat, dek af met een doek en laat nog 1 uur rijzen. -
4
Bestrijk de fougasses met olijfolie en schuif ze in het midden van de met stoom gevulde oven. Verlaag de temperatuur tot 200° C en bak de broodjes 13 à 15 minuten. Laat ze afkoelen op een rooster.
Voorbereiding