Runderfilet met courgette en pasta
bereiding
-
1
Pel en snipper de ui en de knoflook. Spoel de courgette. Snij een kwart ervan in dunne plakjes. Snij de rest in blokjes. Verwarm de oven voor op 150°C. Braad het vlees snel aan in de boter. Kruid met peper en zout. Leg het in een braadslee.
-
2
Fruit de ui in de braadjus van het vlees. Vermeng met de knoflook en schep bij het vlees. Zet 45 minuten in het midden van de oven.
-
3
Stoof de courgetteblokjes in 1 kl olijfolie. Doe er de bouillon, tomatenpuree en tijm bij. Breng aan de kook. Schenk er de room bij, kruid met peper en zout. Hou warm.
-
4
Schik de plakjes courgette op het gebraad. Bestrijk ze met olijfolie. Zet 5 minuten onder de grill. Werk af met de mozzarella en peper uit de molen. Zet nog even onder de grill. Hou warm in de uitgeschakelde oven.
-
5
Kook ondertussen ook de pasta beetgaar in gezouten water. Giet af en vermeng met de courgettesaus. Serveer met het vlees.
Voorbereiding