Tomatenbroodjes
bereiding
-
1
Doe de tomaatjes in een zeef en bewaar ook de olie. Hak de tomaatjes fijn.
-
2
Meng het meel, de bloem en het zout in een ruime kom en maak een kuiltje in het midden.
Los de suiker en de gist op in 200 ml lauw water. Giet dit in het kuiltje en roer er een beetje van de bloem door met een vork. Dek de kom af met een vochtige doek en laat 10 minuten gisten op een warme plek. -
3
Vet 8 cakevormpjes in en bestrooi ze met bloem.
-
4
Kneed de bloem met de giststarter en wat olie tot een soepel deeg. Maak er een bal van, dek af met een vochtige doek en laat 40 minuten rijzen op kamertemperatuur.
-
5
Kneed de tomaatjes en de helft van het sesamzaad door het deeg, verdeel het in 8 gelijke stukken en maak er broodjes van. Leg elk broodje in een bakvormpje. Dek ze af met een doek en laat nog 45 minuten rijzen.
-
6
Verwarm de oven voor tot 180° C. Bestrijk de broodjes met water en bestrooi ze met de rest van het sesamzaad. Bak ze 25 à 30 minuten, tot ze mooi goudbruin zijn.
-
7
Deze kleine broodjes zijn leuk als u gasten hebt. Ze passen prima bij allerlei mediterrane salades en pasta’s.
Voorbereiding