Kastanjetaart
bereiding
-
1
Verwarm de oven voor op 180°C.
-
2
Splits de eieren. Vermeng de dooiers met 2 el water, 2 eetlepels rum en 200g suiker. Klop de eiwitten tot pieken met een snuifje zout. Spatel afwisselend de eiwitsneeuw, de bloem en 200g kastanjepuree door het eiermengsel.
-
3
Vet een springvorm in met boter, bestuif met bloem. Schep er het beslag in. Bak de taart ongeveer 35 minuten in de oven. Laat afkoelen op een rooster.
-
4
Week de gelatine in koud water. Knijp uit en los op in een bodempje heet water. Laat even afkoelen. Klop de room stijf met de rest van de suiker. Meng er de rum, de rest van de kastanjepuree en opgeloste gelatine door.
-
5
Snij de taart horizontaal doormidden. Leg de bodem in de bakring op een bord. Schep er de helft van de vulling op. Dek af met de andere helft. Verdeel er de rest van de vulling over en strijk glad. Zet 1 uur in de koelkast.
-
6
Verwijder de ring en bestuif de taart net voor het serveren met poedersuiker en cacaopoeder. Garneer met de kastanjes.