Pompoentaart (2)
bereiding
-
1
Meng de bloem met de boter, het ei, het zout en de suiker. Kneed tot een soepel deeg. Verpak het in plasticfolie en laat het een halfuur rusten in de koelkast.
-
2
Snij de pompoen in blokjes. Doe ze met 100 ml water in een pan en laat 20 minuten zachtjes garen. Laat uitlekken in een zeef, maar vang het kookvocht op. Pureer de uitgelekte pompoen en laat afkoelen. Roer er, als de puree te droog is, wat van het kookvocht door.
-
3
Meng de puree met de suiker, het maiszetmeel, de zure room, de geraspte citroenschil, het citroensap en wat cayennepeper. Klop de eieren los met de room en roer ze erdoor.
-
4
Verwarm de oven voor op 180°C. Rol het deeg uit en leg het in een taartvorm van 26 cm diameter. Giet de vulling in de vorm en strijk glad. Zet 45 minuten in de oven. Laat afkoelen in de vorm.