Potjesvlees
bereiding
-
1
Snij de konijnfilets, de kipfilets en het kalfsvlees in stukken.
Pel de sjalotten en snij in stukken. Leg ze, met de tijm, de laurier en de kruidnagels in een grote pan. Leg er, in laagjes, de verschillende soorten vlees bij. Kruid telkens lichtjes met peper en zout. Giet er de azijn bij en zoveel water dat alles net onderstaat.
-
2
Breng aan de kook. Laat 30 to 35 minuten zacht sudderen. Het vlees moet goed gaar zijn.
-
3
Haal het vlees uit de pan en schep het in een terrine. Laat het kookvocht inkoken tot er net genoeg overblijft om het vlees mee te overgieten.
-
4
Laat de gelatineblaadjes 10 minuten weken in koud water. Zeef het ingekookte kookvocht. Los er de uitgeknepen gelatineblaadjes in op. Proef en kruid eventueel met peper en zout.
-
5
Leg een paar laurierblaadjes en een paar plakjes citroen op het vlees, strooi er de roze bessen bij. Giet er het kookvocht bij. Laat afkoelen op kamertemperatuur en vervolgens een nacht opstijven in de koelkast.
-
6
Serveer met bruin brood, boter, mosterd en augurkjes.
Voorbereiding