Provençaalse groentespiesjes
bereiding
-
1
Borstel de champignons droog schoon. Pel de uien, snij ze in fijne partjes. Spoel de tomaatjes.
Was de courgette, halveer ze in de lengte en schraap er de pitjes uit. Snij elke helft in stukken. Was de paprika, verwijder zaadjes en zaadlijsten. Snij in stukken.
-
2
Prik de groenten op spiesjes.
-
3
Vermeng de olijfolie met de gepelde en geplette knoflook, de Provençaalse kruiden en een snuifje peper en zout. Bestrijk de groenten met de knoflookolie. Laat 10 minuten trekken.
-
4
Klop de room lobbig. Vermeng hem met de yoghurt, het citroensap en de tuinkruiden. Breng op smaak met suiker; peper en zout.
-
5
Leg de groentespiesjes 10 minuten op de tafelgrill of de barbecue. Keer de spiesjes geregeld om. Serveer met de lichtjes gekoelde yoghurtdip.
Voorbereiding