Recept

Zeevruchtenspiesjes

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Proef het lekkers uit de zee op een stokje

bereiding

    Voorbereiding

  1. 1

    Laat diepvriesscampi's lichtjes ontdooien. Pel ze, snij ze op de rugzijde van kop tot staart open met een scherp mesje en haal er het zwarte darmkanaal uit. Dep ze goed droog met keukenpapier. 

  2. 2

    Verpak 8 scampi's in een plakje bacon. Kruid de overige scampi's met peper. Besprenkel ze met de helft van het citroensap.

  3. 3

    Laat ook diepgevroren sint-jakobsvruchten ontdooien in een vergiet en dep ze heel goed droog. Besprenkel ze met de rest van het citroensap.

  4. 4

    Boen de limoen goed schoon. Snij ze in partjes. Rijg scampi's en sint-jakobsvruchten afwisselend op lange spiesjes. Eindig met een partje limoen.

  5. 5

    Bestrijk de spiesjes lichtjes met olijfolie. Rooster ze 5 minuten. Keer ze een paar keer om.

  6. 6

    Werk af met verse gehakte korianderblaadjes en serveer. Lekker met een groene kruidensalade aangemaakt met kruidenvinaigrette. 

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Zeevruchtenspiesjes

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!