Recept

Spiesjes van sint-jakobsvruchten

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Lekker licht

bereiding

    Voorbereiding

  1. 1

    Laat de diepgevroren sint-jakobsvruchten ontdooien. Dep zowel verse als ontdooide exemplaren goed droog met keukenpapier. 

  2. 2

    Vermeng het citroensap en de olijfolie met de gepelde en geplette knoflook en een snuifje peper en zout. Lepel de helft van de marinade bij de sint-jakobsvruchten. Zet ze, afgedekt, 10 minuten in de koelkast.

  3. 3

    Schraap de wortelen. Snij het groen van de prei, halveer het preiwit en spoel het met een dunschiller in fijne slierten.

  4. 4

    Spoel de sojascheuten in koud water.

  5. 5

    Steek de sint-jakobsvruchten op spiezen. Leg ze op een groot vel aluminiumfolie op een bakblik. Schakel de ovengrill in op de hoogste stand. Zet de spiezen 5 minuten in het midden van de oven (niet rechtstreeks onder de grill)! Draai ze een keer om.

  6. 6

    Blancheer de drie groenten samen 2 minuten in gezouten water. Laat ze schrikken in koud water en uitlekken. Vermeng ze met de rest van de marinade. 

  7. 7

    Verdeel de groentesalade over de borden. Leg er de spiesjes bij. Serveer meteen. 

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Spiesjes van sint-jakobsvruchten

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!