Spiesjes van sint-jakobsvruchten
bereiding
-
1
Laat de diepgevroren sint-jakobsvruchten ontdooien. Dep zowel verse als ontdooide exemplaren goed droog met keukenpapier.
-
2
Vermeng het citroensap en de olijfolie met de gepelde en geplette knoflook en een snuifje peper en zout. Lepel de helft van de marinade bij de sint-jakobsvruchten. Zet ze, afgedekt, 10 minuten in de koelkast.
-
3
Schraap de wortelen. Snij het groen van de prei, halveer het preiwit en spoel het met een dunschiller in fijne slierten.
-
4
Spoel de sojascheuten in koud water.
-
5
Steek de sint-jakobsvruchten op spiezen. Leg ze op een groot vel aluminiumfolie op een bakblik. Schakel de ovengrill in op de hoogste stand. Zet de spiezen 5 minuten in het midden van de oven (niet rechtstreeks onder de grill)! Draai ze een keer om.
-
6
Blancheer de drie groenten samen 2 minuten in gezouten water. Laat ze schrikken in koud water en uitlekken. Vermeng ze met de rest van de marinade.
-
7
Verdeel de groentesalade over de borden. Leg er de spiesjes bij. Serveer meteen.
Voorbereiding