Gevuld varkensgebraad
bereiding
-
1
Snipper de sjalotten en de teentjes knoflook.
Snij de plakjes gandaham fijn en hak de peterselie.
Verwarm de oven voor op 180°C.
-
2
Fruit de sjalotten in boter. Doe er de knoflook, 2 el pijnboombitten, de fijngesneden plakjes gandaham, 1 tl tijm, 1 tl rozemarijn, 3 el gehakte peterselie en 3 blaadjes salie bij.
-
3
Laat even sudderen en roer er dan 1 kl mosterd door. Kruid met peper.
-
4
Snij een varkensgebraad van 1 kilo open tot een grote lap. Verdeel er de vulling over. Rol op en bind vast met keukentouw.
-
5
Roer 1 el maïszetmeel los met 1 el water. Meng 3 el vloeibare honing met 5 el gesmolten boter en bestrijk er het vlees mee. Zet het gebraad 45 minuten in de voorverwarmde oven.
Voorbereiding