Ossenstaartsoep
bereiding
-
1
Snij alle groenten voor de soep grof en plet de peperkorrels.
-
2
Smelt de helft van de boter in een grote pan en bak de stukken ossenstaart aan alle kanten bruin.
-
3
Haal het vlees uit de pan. Smelt de resterende boter in dezelfde pan. Stoof de ui aan en voeg dan de rest van de groenten toe. Voeg tijm, peperkorrels, laurierblad, kruidnagels en tomatenpuree toe en roer om.
-
4
Blus met 3 liter water, voeg het vlees toe en breng aan de kook. Zet het vuur lager en laat 4 uur trekken.
-
5
Haal de groenten en het vlees uit de soep. Giet de bouillon door een fijne zeef met zeefdoek. Breng op smaak met peper, zout en madeira.
-
6
Hak de groenten voor het garnituur (1 wortel, 2 stengels bleekselder en de doperwten) in julienne en laat ze nog enkele minuten meegaren. Werk af met in stukjes gesneden ossenstaart en serveer.