Recept

Kleine vidés met kipvulling

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Vol-au-vent in het klein

bereiding
  1. 1

    Snij de ui, wortel en selder grof. Stoof aan in een grote pan met wat boter. Voeg 2 liter water toe, kruid met peper en zout en breng aan de kook. Voeg de kip toe, zet het vuur iets lager en laat 45 minuten sudderen.

  2. 2

    Haal de kip uit het vocht. Zeef de groenten uit de kippenbouillon. Hou de bouillon apart.

  3. 3

    Verwijder het vel en pluk het kippenvlees van de bouten en het karkas. Rol balletjes van het kalfsgehakt. Snij de champignons in stukjes.

  4. 4

    Breng de bouillon weer aan de kook. Kook de balletjes mee tot ze boven drijven. Voeg de kip, de champignons en de room toe. Breng op smaak met citroensap. Meng de boter met de bloem tot een roux. Bind de saus.

  5. 5

    Verdeel de vulling over de opgewarmde bladerdeeggebakjes. Zet het kapje er bovenop. Werk af met een kwartje citroen en wat peterselie.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Kleine vidés met kipvulling

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!