Groentelasagne
bereiding
-
1
Verwarm de oven voor op 180 °C.
Snij de tomaten en de courgette in plakjes, pel en snipper de ui en snij de paprika in stukjes.
-
2
Laat de diepvriesspinazie zacht worden in een klontje boter. Breng de spinazie op smaak met zout en peper en roer er voorzichtig de room door.
-
3
Wrijf een ovenschaal in met de knoflook en vet in met boter. Leg een laagje courgette en ui op de bodem van de schaal. Kruid met tijm.
-
4
Bedek met een laag lasagnevellen, die u bestrijkt met een laagje spinazieroom. Breng op de spinazieroom een laag met plakjes tomaat en paprika aan. Kruid met peper en zout.
-
5
Bedek opnieuw met lasagne bestreken met spinazieroom. Herhaal tot alle groenten zijn opgebruikt.
-
6
Strooi de mozzarella op de bovenste laag spinazieroom en bedek met enkele schijfjes tomaat. Kruid met peper, zout en tijm en bak 40 minuten in de oven.
Voorbereiding