Mokkabiscuit
bereiding
-
1
Verwarm de oven voor op 180°C. Klop 400 ml room met 3 eetlepels poedersuiker stijf. Voeg er enkele druppels koffie-extract naar smaak aan toe. Laat in de koelkast opstijven. Klop de rest van de room met 1 eetlepel poedersuiker stijf. Doe de slagroom in een spuitzak en laat afkoelen in de koelkast.
-
2
Klop de eieren met de suiker en de melk in 10 minuten tot een witschuimige massa. Doe er de bloem bij en meng tot een luchtig beslag.
-
3
Verdeel het beslag over een met boter ingevette springvorm. Bak 20 tot 25 minuten in de voorverwarmde oven.
-
4
Laat de biscuit afkoelen op een rooster. Snij horizontaal met een scherp mes in twee helften. Strijk met een palletmes de mokkaroom op één biscuithelft.
-
5
Leg de andere helft er voorzichtig op en strijk de taart helemaal glad met de mokkaroom. Werk af met toefjes slagroom, chocoladekrullen, chocolade koffieboontjes en karamelsaus.