Farfalle met chorizo
bereiding
-
1
Snij de venkel in reepjes en bewaar het groen voor de afwerking. Pel en snipper de sjalot. Snij de chorizo in plakjes.
-
2
Fruit de sjalot en de venkel glazig in olijfolie. Voeg de plakjes chorizo toe en bak 3 minuten mee, met het deksel op de pan.
-
3
Voeg de tomatenblokjes, tomatenpuree en 100 ml water toe. Kruid met peper en zout, en laat zachtjes garen.
-
4
Kook ondertussen de farfalle beetgaar en giet af. Serveer de pasta met de saus en bestrooi met parmezaan en fijngehakt venkelgroen.
Ingrediënten voor
4 personen- farfalle500 g
- chorizoworst (pikante)200 g
- venkelknollen2
- sjalot1
- tomatenblokjes (uit blik)400 g
- tomatenpuree1 blikje
- geraspte parmezaan50 g
- olijfolie
- peper
- zout