Konijn met jagersaus
bereiding
-
1
Verwarm de oven voor op 200°C. Smelt 40 g van de boter. Verdeel het konijn in stukken. Wikkel rond elk stuk een plakje spek. Kruid met peper en zout. Leg het konijn in een gietijzeren stoofpan en schenk er de gesmolten boter over. Zet 30 minuten in de voorverwarmde oven.
-
2
Smelt de resterende boter en strooi er de bloem in. Roer glad en blus met de bouillon en de madera. Blijf roeren tot een gebonden saus. Fruit de ui in een ander pannetje, blus met de witte wijn en roer er de tomatenpuree door. Voeg beide sauzen samen en voeg de champignons en aalbessengelei toe.
-
3
Schenk de saus over het konijn, zet een deksel op de stoofpan en laat nog 30 tot 45 minuten verder garen, tot het konijn zacht is. Roer regelmatig om.
-
4
Bestrooi met peterselie en serveer.