Hoevekip met salade
bereiding
-
1
Verwarm de oven voor op 300°C. Kruid de kip aan de binnen- en buitenkant met peper, zout en muskaatnoot. Wrijf in met boter. Leg ze op een ingevet rooster, eerst met de borst naar onder, met een braadslede of ovenplaat eronder. Schenk er de arachideolie over en zet 10 minuten in de voorverwarmde oven.
-
2
Verlaag de oventemperatuur tot 225°C, lepel het vet over de kip en braad nog 1 uur verder. Draai de kip om na een half uur, lepel het vet er regelmatig over. Dek eventueel af met bakpapier als de kip te snel kleurt.
-
3
Was de sla en snij de tomaten in partjes. Snipper de ui heel fijn.
-
4
Maak een vinaigrette met de arachideolie en azijn. Breng op smaak met mosterd, suiker, peper en zout.
-
5
Meng de sla met de tomaten, ui en de vinaigrette en strooi er de peterselie over.
-
6
Serveer de kip in stukken, met de saus en de salade.