Reeragout met appelen, veenbessen en knolselderpuree
bereiding
-
1
Schroei het vlees dicht en kruid het met peper en zout. Voeg wortelplakjes, gesnipperde ui en selderstukjes toe en stoof mee.
-
2
Voeg tijm, laurier, jeneverbessen en wijn toe, smeer de mosterd op het sneetje peperkoek en leg het bovenop de ragout. Laat 2 uur afgedekt pruttelen tot het vlees mals is.
-
3
Schil de knolselder en de aardappelen, snij in blokjes en kook samen gaar in gezouten water. Pureer en breng op smaak met melk, nootmuskaat, peper en zout.
-
4
Verwarm de oven voor op 180°C. Verwijder het klokhuis van de appelen, vul de appelen met de veenbessencompote en schuif ze 30 minuten in de oven.
-
5
Hak de chocolade en roer hem door de ragout. Breng verder op smaak met peper en zout. Serveer de ragout met knolselderpuree en de appeltjes met veenbessen.