Champignon-notenterrine
bereiding
-
1
Verwarm de oven voor op 180°C. Vet een cakevorm van 1 l in met boter. Week het eekhoorntjesbrood in wat lauw water.
-
2
Maak de paddenstoelen schoon en hak ze fijn. Pel en hak de sjalot en knoflook. Fruit glazig in 1 el olijfolie. Voeg tijm, komijn en chilivlokken toe. Laat 10 minuten zachtjes stoven. Zet dan het vuur hoger en roerbak er de bospaddenstoelen bij (ev. met wat extra vetstof) tot ze gaar zijn. Blus met een scheutje marsala en laat dat verdampen.
-
3
Verkruimel het brood. Voeg de helft van de bospaddenstoelen toe. Doe het (uitgeknepen) eekhoorntjesbrood erbij, samen met 1 el weekvocht. Mix tot een puree.
-
4
Hak de kastanjes en hazelnoten grof. Meng de helft ervan door de puree. Breng op smaak met zout en truffelolie.
-
5
Voeg de overige bospaddenstoelen toe en mix kort; er moeten nog stukjes in zitten. Roer er de overige kastanjes en noten door.
-
6
Doe het mengsel in een cakevorm en zet een uur in de oven. Controleer geregeld of de korst niet te bruin wordt en dek eventueel af met aluminiumfolie.
-
7
Serveer lauw of koud, in plakken. Werk af met wat extra noten en blaadjes salie.
Lekker met een notenslaatje en geroosterde pompoen.