Rosbief met een korstje van groene kruiden
bereiding
-
1
Mix het brood fijn met de knoflook, verse kruiden en geraspte citroenschil. Meng het eiwit, peper en zout erdoor.
-
2
Schroei het vlees dicht in de extra boter. Neem het eruit. Blus de pan met de fond. Laat tot de helft inkoken.
-
3
Dep het vlees droog, verdeel het mengsel over boven- en zijkant. Leg in een braadslede en bedek met aluminiumfolie. Zet vlees en jus koel weg.
-
4
Laat 4 uur voor het serveren het vlees op kamertemperatuur komen. Zet het 2 à 2,5 uur in een voorverwarmde oven op 90°C. Bij 55°C kerntemperatuur is het vlees mooi rosé.
-
5
Verwarm de jus en schenk in de braadslede om aanbaksels los te roeren. Giet weer in de pan en laat koken. Klop er, van het vuur af, 125 g koude boter in vlokjes door tot een glanzende saus. Snij het vlees in plakken en serveer met de jus.