Recept

Blinde vinken met uiensaus en aardappelgratin

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Budgetvriendelijk gerecht

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 180°C. Schil de aardappelen en snij ze in flinterdunne plakjes. Beboter een ovenschaal en wrijf ze in met de knoflook. Doe er de aardappelen in.

  2. 2

    Meng de melk met de room, peper, zout en nootmuskaat. Giet over de aardappelen. Schuif 45 minuten in de oven.

  3. 3

    Pel de uien en snij ze in halve ringen. Bak ze goudbruin in boter. Bestrooi met bloem en schep om. Schenk er al roerend de bouillon bij, voeg er de laurier aan toe en laat 20 minuten stoven. Breng op smaak met azijn, peper en zout.

  4. 4

    Maak ondertussen de boontjes schoon en kook ze beetgaar. Kruid ze met peper en zout.

  5. 5

    Bak de blinde vinken rondom goudbruin. Dek af en laat 15 minuten zachtjes garen.

  6. 6

    Serveer de blinde vinken met de aardappelgratin, de boontjes en de uiensaus.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Blinde vinken met uiensaus en aardappelgratin

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!