Recept

Pruimencrumble

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Dessert om van te smullen

bereiding

    Voorbereiding

  1. 1

    Zeef 500 g bloem voor de taartbodem. Los de gist op in de lauwe melk en vermeng geleidelijk met de bloem. Kneed er ook 120 g suiker, 1 ei, 1 eidooier, de rum, het zout en 50 g zachte boter door. Laat het deeg minstens een half uur rusten.

  2. 2

    Kneed 150 g zachte boter, 200 g suiker, 1 tl kaneel  en 250 g bloem samen voor de crumble tot een kruimelig deeg. Zet in de koelkast. 

  3. 3

    Spoel de pruimen. Halveer ze en verwijder de pit.

  4. 4

    Verwarm de oven voor op 180° C. Kneed de deegbol nog eens goed door. Rol uit en leg in een ingevette vorm. 

  5. 5

    Beleg met pruimen en strooi er de crumble over. Zet 40 tot 45 minuten in een op 180° C voorverwarmde oven. 

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Pruimencrumble

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!