Gratin van pompelmoes
bereiding
-
1
Spoel de pompelmoezen en dep ze droog. Schil ze flinterdun. Doe de schil in een pannetje met water en breng aan de kook. Laat 1 minuut koken en giet af. Ververs het water en herhaal nog 2 keer. Laat uitlekken en snij in fijne reepjes.
-
2
Schil de pompelmoezen tot op het vruchtvlees. Snij de partjes tussen de vliezen uit. Vang uitlopend sap op.
-
3
Breng 100 ml water aan de kook met 50 g suiker. Doe er de schil in en kook 5 minuten. Laat uitlekken.
-
4
Klop de eidooiers los met de rest van de suiker en het opgevangen sap. Klop au bain marie tot de massa dik en schuimig wordt.
-
5
Verdeel de partjes pompelmoes over 4 ovenschaaltjes. Overgiet met de sabayon en laat goudgeel kleuren onder de grill. Bestrooi met de schilletjes.