Borsjtsj
bereiding
-
1
Breng voor deze stevige Russische soep de bouillon aan de kook met het soepvlees en de laurier. Laat 1 uur zachtjes sudderen.
-
2
Snij de aardappelen, wortelen en bieten in blokjes. Snipper de kool.
-
3
Schep het vlees uit de bouillon en laat afkoelen. Zeef de bouillon. Meet 1 l bouillon af, schenk weer in de pan en breng aan de kook. Voeg de kool en aardappelen toe. Laat 15 minuten garen.
-
4
Fruit de wortelen en bieten kort in boter. Roer er de tomatenpuree door. Voeg de bouillon, azijn, suiker, zout en peper toe. Laat 10 minuten sudderen en doe bij de andere groenten. Laat 30 minuten inkoken.
-
5
Snij het soepvlees in blokjes, doe ze bij de soep en laat verwarmen. Breng vervolgens op smaak met peper en zout. Verdeel alles over de borden en garneer met wat room en een plukje groen.