Recept

Geflambeerde pepersteak met witloof

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Pittig hoofdgerecht

bereiding

    Voorbereiding

  1. 1

    Verwarm de oven voor op 175 °C.

    Verwijder de buitenste blaadjes van het witloof en het bittere kroontje.

  2. 2

    Stoof het witloof aan in flink wat boter. Kruid met peper en zout. Blus met tafelbier en laat op een zacht vuurtje onder deksel in 15 minuten gaar worden.

  3. 3

    Wrijf de steaks aan een zijde in met grof gemalen peper. Bak de gekruide kant 3 minuten. Draai de steaks om en bak de andere kant 3 minuten las het resultaat ' bleu ' moet zijn. Zet de steaks nog 3 minuten in de warme oven voor ' saignant ' , 6 minuten voor ' à point ' en 8 minuten voor ' bien cuit' . Haal de steaks uit de oven en laat 5 minuten rusten onder aluminiumfolie.

  4. 4

    Giet het braadvet weg en flambeer de pan met cognac. Blus met fond, laat inkoken en werk af met de room. Kruid met peper en zout.

  5. 5

    Serveer de steak met het witloof en de roomsaus.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!