Geflambeerde pepersteak met witloof
bereiding
-
1
Verwarm de oven voor op 175 °C.
Verwijder de buitenste blaadjes van het witloof en het bittere kroontje.
-
2
Stoof het witloof aan in flink wat boter. Kruid met peper en zout. Blus met tafelbier en laat op een zacht vuurtje onder deksel in 15 minuten gaar worden.
-
3
Wrijf de steaks aan een zijde in met grof gemalen peper. Bak de gekruide kant 3 minuten. Draai de steaks om en bak de andere kant 3 minuten las het resultaat ' bleu ' moet zijn. Zet de steaks nog 3 minuten in de warme oven voor ' saignant ' , 6 minuten voor ' à point ' en 8 minuten voor ' bien cuit' . Haal de steaks uit de oven en laat 5 minuten rusten onder aluminiumfolie.
-
4
Giet het braadvet weg en flambeer de pan met cognac. Blus met fond, laat inkoken en werk af met de room. Kruid met peper en zout.
-
5
Serveer de steak met het witloof en de roomsaus.
Voorbereiding