Lamsballetjes met erwten-muntsaus
bereiding
-
1
Verwarm de oven voor op 180°C. Pel de ui en snipper fijn. Snij het chilipepertje open in de lengte en verwijder de pitjes. Snipper het vruchtvlees fijn. Hak de gedroogde vruchten grof. Meng ui, lamsgehakt, chilipepertje, gedroogde vruchten, ei en paneermeel in een kom. Kruid met peper en zout. Rol er balletjes van.
-
2
Doe de olijfolie en de balletjes in een ovenschaal. Laat 25 à 30 minuten roosteren, tot ze goudbruin en gaar zijn. Schud af en toe even met de schaal.
-
3
Pel en snipper de sjalot. Fruit ze glazig in hete olijfolie. Voeg de erwtjes toe en laat 1 minuut stoven. Giet de bouillon erbij en breng aan de kook. Laat 2 minuten koken. Haal van het vuur.
-
4
Voeg de spinazie- en de muntblaadjes toe en mix glad. Kruid met peper en zout.
-
5
Garneer de gehaktballetjes met muntblaadjes. Serveer de saus bij de gehaktballetjes.