Recept

Risotto met tuinbonen en rauwe ham

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Smeuïg bordje

bereiding
  1. 1

    Pel en snipper de sjalot en de knoflook. Snij de selder fijn. Verhit 1 el olijfolie met een klontje boter in een pan met dikke bodem en stoof ze samen zachtjes glazig.

  2. 2

    Voeg er de rijst aan toe en roer met een houten lepel tot alle korrels glazig zijn. Blus met de wijn en laat volledig verdampen.

  3. 3

    Doe er een pollepel hete bouillon bij en roer weer tot al het vocht opgenomen is. Doe er opnieuw bouillon bij… Werk zo verder tot de rijst gaar is (± 20 minuten). Bijna alle bouillon zal dan opgebruikt zijn.

  4. 4

    Snij intussen de ham in reepjes. Blancheer de tuinbonen in kokend gezouten water en laat uitlekken. Stoof ze samen in boter.

  5. 5

    Neem de risotto van het vuur af en meng met de parmezaan en een klontje boter. Schep er dan ook de tuinbonen en de ham door. Breng op smaak met peper en zout. Dek af en laat nog 5 minuten staan. Serveer in schaaltjes of glaasjes.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Risotto met tuinbonen en rauwe ham

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!