Recept

Sinaasappelchocolade

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Frisse chocolade

bereiding
  1. 1

    Hak de chocolade grof en smelt hem boven een warmwaterbad.

  2. 2

    Splits de eieren. Roer de boter romig met de eidooiers. Meng er de gesmolten chocolade door. Klop de eiwitten met de poedersuiker tot pieken. Spatel de eiwitsneeuw door het chocolademengsel.

  3. 3

    Snij 3 plakjes sinaasappel in stukjes, meng ze door het beslag. Schep het mengsel in een met plasticfolie beklede puddingvorm. Laat minstens 4 uur opstijven in de koelkast.

  4. 4

    Stort de chocolade voorzichtig op een schaal, verwijder de plasticfolie. Besprenkel voor het serveren met sinaasappellikeur en olijfolie naar smaak. Werk af met een plakje gekonfijte sinaasappel.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Sinaasappelchocolade

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!