Pizza met brie en peer
bereiding
-
1
Snij de lente-uitjes in ringen.
Snij de brie in plakjes.
Laat de peer ongeschild en snij hem in partjes.
Verwarm de oven voor op 230°C.
-
2
Doe 300 g bloem in een kom, maak in het midden een kuiltje en brokkel er de verse gist in. Voeg er 1/2 tl suiker en 80 ml lauw water bij. Meng, dek af met huishoudfolie en laat 20 minuten rusten op een warme plek.
-
3
Doe er dan 1 tl zout, 1 el olie en 1 dl water bij en kneed 2 minuten krachtig met de hand. Maak een bal en laat opnieuw afgedekt 1 uur rusten. Bestrijk een bakblik met boter en bestuif met bloem. Rol het deeg uit schik het erin en bestrijk het met olie.
-
4
Verdeel de lente-uitjes, de brie en de peer over het deeg. Kruid met peper en bestrooi met tijm.
-
5
Bak 15 minuten in de oven. Bestrooi voor het serveren eventueel met cranberry's of gehakte nootjes.
Voorbereiding