Zwartewoudtaart
bereiding
-
1
Verwarm de oven voor op 150°C. Breek de chocolade in stukjes en smelt ze samen met de boter au bain-marie.
-
2
Splits de eieren. Klop de eidooiers samen met de suiker tot het als een lint van de klopper loopt. Voeg de gesmolten chocolade toe. Klop de eiwitten stijf in pieken. Zeef de bloem bij de eidooiers en roer goed om. Spatel de eiwitten er voorzichtig door.
-
3
Beboter een bakvorm en schep er het beslag in. Zet 50 minuten in de oven. Ontvorm en laat afkoelen op een rooster.
-
4
Laat de krieken uitlekken. Klop de room stijf met de suiker en de vanillesuiker.
-
5
Snij de cake horizontaal doormidden. Besprenkel met kersenlikeur en bestrijk met slagroom. Verdeel er de krieken over (hou er enkele apart voor de afwerking). Dek af met de tweede cakehelft.
-
6
Bestrijk de taart rondom met slagroom, werk ze af met chocoladeschilfers en versier ze bovenop met krieken.