Indische kipcurry
bereiding
-
1
Blancheer de bloemkoolroosjes beetgaar in gezouten water. Giet af, spoel meteen met koud water en laat uitlekken.
-
2
Snij de kipfilet in niet al te kleine stukjes. Pel en halveer de uien. Snij ze in fijne halve ringen.
-
3
Verhit de olie in een wok. Bak de blokjes kip in ongeveer 2 minuten rondom bruin. Neem uit de pan en zet opzij. Doe de uien in de pan en roerbak 1 tot 2 minuten. Roer er de currypasta door. Doe er 3 tot 4 eetlepels water bij en laat 3 minuten sudderen. Doe er de tomatenblokjes en de kip bij en vermeng. Laat nog 5 minuten zachtjes koken.
-
4
Maak de paprika schoon en snij hem zonder de zaadjes in reepjes. Pel en snipper de knoflook.
-
5
Voeg de paprika en de knoflook toe aan de pan. Laat ongeveer 10 minuten sudderen op een zacht vuur. Voeg de bloemkoolroosjes toe en warm nog even door. Breng de curry verder op smaak met peper en zout. Werk af met koriander en serveer.